Malaria, een grote bedreiging in Tsjaad

9 september 2013

TSJAAD – Artsen Zonder Grenzen (AZG) maakt zich grote zorgen over het aantal meldingen van malariabesmetting in het zuidoosten Tsjaad. In augustus steeg het aantal meldingen van 1.228 in de eerste week tot 14.021 aan het einde van de maand. Dat meldt de BBC.

In de maanden juli tot november, het regenseizoen in Tjaad, is er altijd een piek van malariameldingen. Maar de extreme stijging in augustus is ongebruikelijk. Een arts van AZG laat aan BBC weten dat normaal gesproken tussen de 30 en 40 procent van de mensen die zich meldt bij de organisatie besmet is met malaria. “Nu is dat meer dan 80 procent.” De oorzaak van de stijging is niet bekend.

Malaria meest voorkomende doodsoorzaak kinderen

In het artikel is ook te lezen dat een kwart van alle sterfgevallen in Tsjaad worden toegeschreven aan malaria. Bovendien is het de meest voorkomende doodsoorzaak onder kinderen. Uit de meest recente cijfers van de Wereldgezondheidsorganisatie van de VN blijkt  dat in 2010 wereldwijd ruim 650.000 mensen zijn gestorven aan malaria. De meeste van hen zijn kinderen uit Afrika.

Bron: nu.nl
Door: ANP