Uitgerust met vakantie

TravelSafe, uitgerust met vakantie!

Deet

deet
deet bescherming tegen insectenbeet

Deet is het beste middel om insectenbeten te voorkomen. Het werkt snel, langdurig, is effectief en is uitermate geschikt voor landen waar malaria en dengue voorkomt. Hoe hoger de concentratie Deet hoe langer het werkt. TravelDEET bevat een optimale combinatie van verschillende ingrediënten en DEET. Deet is leverbaar in een gelvorm (30% DEET), een spray (40% DEET) en lotion (50% DEET). Zorg ervoor dat u zich niet alleen ‘s nachts maar ook overdag goed beschermt tegen insectenbeten. Let op: de mug die het Dengue virus kan overdragen, steekt de hele dag!

Insectwerend klamboe

TravelSafe heeft insectwerende klamboes in box- of piramidevorm. Ze voldoen aan de richtlijnen van de WHO (World Health Organisation). Een van die richtlijnen is dat de klamboe rondom gesloten moet zijn. Voor reizen naar de (sub-) tropen waar een verhoogd risico is op malaria en dengue, is een geïmpregneerd insectwerende klamboe nodig. De klamboes van TravelSafe zijn chemisch behandeld met de High Pressure Impregnated-methode. Komt de mug hiermee in aanraking, raakt deze versuft, verliest zijn oriëntatie of gaat dood in het geval van vaker contact met de klamboe. TravelSafe werkt met een kleurcodering voor klamboes: die met een oranje hoes zijn geïmpregneerd; klamboes met een blauwe hoes zijn niet geïmpregneerd.

Insectwerende kleding

anti teken en muggen sokken
anti teken en muggen sokken

Niets verstoort een outdooractiviteit langs waterkant, moeras of toendra zo snel als vervelende stekende muggen, vliegen en/of andere insecten. Ze verstoren uw reis en zorgen voor irritatie, allergische reacties en zelfs medische problemen. Met insectwerende kleding en hoofddeksels van TravelSafe bent u optimaal beschermd. De modieuze en neutrale cap kunt u op een normale manier dragen, en biedt in een handomdraai als bescherming tegen alle stekende en bijtende insecten. En moet ook uw nek beschermd zijn, draag dan een netcap, een pet die gemakkelijk in maat te verstellen is met een klittebandsluiting achterop. Verder biedt TravelSafe een comfortabele, lichtgewicht hoofdklamboe. Ideaal bij jungletochten en waterrijke gebieden.

En met insectenwerende kleding in de vorm van een muskietenjack (Bug Proof Jacket), vervaardigd van een fijnmazige mesh, zijn niet alleen uw romp maar ook hoofd en nek optimaal beschermd tegen stekende muggen, vliegen en/of andere insecten. Wilt u insectenvrij in de buitenlucht overnachten? Denk dan aan TravelSafe insectenwerende kleding in de vorm van een pillow net. Het beschermt u tegen verschillende insecten. Het net is goed afsluitbaar met verstelbaar elastiek aan de onderkant. Een klein compact product, ideaal voor de backpacker.

Na de beet…

Neem vóór uw reis altijd contact op met een Travel Clinic. Daar krijgt u het beste advies over vaccinaties, juiste/actuele reisinformatie en TravelSafe-artikelen voor het land waar u naartoe gaat. Bent u tóch gebeten of gestoken, gebruik dan Bite Relief Lotion om klachten zoals jeuk te laten verdwijnen.

EHBO-sets

EHBO-set-basic-bag-first-aidTravelSafe biedt een ruim assortiment van EHBO-sets in blauwe verpakking. Ze zijn voorzien van standaard eerstehulpmiddelen, zoals verband, pleisters, gaasjes, hechtstrips enzovoort. De kits zijn tevens voorzien van het instructieboekje ‘Wat te doen bij verwondingen?’.

TravelSafe heeft verschillende EHBO-sets. Gaat u alleen of met het gezin? Wordt het een weekendtrip in Europa of een lange reis naar een tropische bestemming? TravelSafe zorgt ervoor dat u de juiste spullen meeneemt.

Steriele kits

Steriele en combikits hebben een oranje verpakking, en zijn voorzien van steriele artikelen zoals naalden, spuiten, hechtmateriaal enzovoort. De kits zijn voorzien van een artsenverklaring.

TravelSafe heeft naast de gevulde EHBO-sets en steriele sets ook de lege EHBO tassen, waar u al uw EHBO materiaal geordend bij elkaar kunt houden. Met deze tassen kunt u uw set helemaal zelf samenstellen. Tot slot, gaat u naar een bestemming waar de hygiëne te wensen overlaat of naar een risicogebied voor Hepatitis B of Aids, neem dan uw eigen (steriele) spuiten en naalden mee!

Beschermende kleding tegen insectenbeten | Verzachting na insectenbeet | EHBO set voor op vakantie | Klamboe als bescherming tegen insecten