Vakantie naar Schotland

Gaat u op vakantie naar Schotland? Bescherm u dan goed tegen:
de schrik van de Schotse hooglanden
zoals ze ook wel genoemd worden. De midges. Dit zijn kleine stekende insecten. In de hoogzomer vormen ze een plaag voor veel buitensporters. Op zich is het slechts een klein vervelend beestje, maar ze vormen een probleem omdat zij voornamelijk in grote zwermen aanwezig zijn. Door deze grote aantallen midges bij elkaar, wordt u continu gebeten. Ze laten bijzonder vervelende, jeukende soms pijnlijke, rode plekken op de huid achter. Ook in een aantal andere landen komen deze vervelende vliegjes voor.

Vakantie naar Schotland klamboe

TravelSafe heeft nu de midge proof klamboes in het assortiment, waardoor u ongestoord van uw rust kunt genieten. Deze kleine knutjes en midges gaan door de mazen van een “gewone” klamboe heen. Daarom is deze klamboe gemaakt van extra fijn mesh. (1000 holes per inch) en is verkrijgbaar in verschillende modellen.

TravelSafe heeft natuurlijk meerdere artikelen in het assortiment om u nog beter te beschermen tijdens bijvoorbeeld wandelingen of andere buitenactiviteiten.Klamboe tegen Midges - Vakantie naar Schotland
Denk daarbij aan de insect werende middelen zoals: TravelDEET, hoofdnetjes (om uw gezicht te beschermen tegen deze insecten, die ook bijvoorbeeld in uw neus of oren kruipen), geïmpregneerde sokken tot gehele bug jackets.

Bent u nieuwsgierig geworden naar het gehele klamboe assortiment van TravelSafe? Kijk dan op onze website bij onze klamboes.

Wat zijn Midges.

Mides lijken veel op knutten en hebben veel dezelfde vervelende eigenschappen als de meer bekende steekmug. Net als steekmuggen zuigen de vrouwtjes midges bloed van gewervelden, waaronder de mens, voor hun eieren. Hun beet kan een heftige jeuk veroorzaken. Een aantal soorten is door dit Vakantie naar Schotland - Midgessteekgedrag verspreider van een aantal ziekten die veroorzaakt worden door bacteriën, parasitaire wormen en virussen. Midges zijn onder andere verantwoordelijk voor de verspreiding van de ziekte blauwtong onder herkauwers. In augustus 2006 openbaarde deze ziekte zich voor het eerst in Nederland. De ziekte die normaal in warme streken voorkomt, openbaarde zich bij Nederlandse schapen. Midges kunnen verder het virus bij zich dragen. Dit virus kan ziekte en misvorming van jongen bij verschillende soorten vee veroorzaken. Er zijn ook soorten die uitsluitend parasitair leven op andere, grotere insecten.