TravelSafe probeert u zo goed mogelijk te informeren over diverse (gezondheids) onderwerpen met betrekking tot uw reis

Laat u altijd goed informeren door de gespecialiseerde instellingen zoals KLM Healthclinic, Travelclinic Rotterdam, GGD, vaccinerende instellingen of tropen instituut.

Sponsoring

TravelSafe is al diverse jaren sponsor van een aantal kleinschalige projecten, evenementen en initiatieven op het gebied van “Gezondheid op reis”. Wij weten hoe belangrijk het is om ontwikkelingslanden te helpen op welk gebied dan ook en dragen daar graag een steentje aan bij.

Afgelopen jaar hebben wij de stichting “Children of kilimanjaro Foundation” gesponsord. deze laatste stichting ondersteunt een dorp met weeskinderen in Tanzania. Helaas zijn een groot aantal van deze kinderen met HIV geïnfecteerd en het is voor deze kinderen extra belangrijk om te voorkomen dat zij ziek worden. TravelSafe ondersteunt deze kinderen met klamboes die hen bescherming bieden tegen de (Malaria)muggen.

Reizen & Risico’s

Het reizen naar andere landen kan helaas een aantal risico’s met zich meebrengen. Met name de reizen naar de (sub)tropen zoals Afrikaanse en Zuid-Amerikaanse landen, voormalige Oostbloklanden en landen getroffen door natuurrampen (orkanen, watersnood, etc.).

Daarom Is het belangrijk dat je goed voorbereid op reis gaat. Deze voorbereiding begint met tijdig (4-6 weken voor vertrek) contact op te nemen met een vaccinerende instelling omtrent de benodigde vaccinaties, evt. malariaprofylaxe en goede voorlichting omtrent de bestemming(en). Ook kunnen zij een goed advies geven wat er verder aan voorzorgsmaatregelen nodig is zoals anti-muggenmiddelen, klamboes etc.